Βασική υπακοή

Στο πρόγραμμα της βασικής υπακοής μαθαίνουμε το σκύλο όλες τις βασικές συμπεριφορές που χρειάζεται ένα σκυλί για να μπορέσουμε να συμβιώσουμε χωρίς προβλήματα. Οι συμπεριφορές που καλύπτονται είναι:

1) Μαζί. Μαθαίνουμε το σκύλο να περπατάει δίπλα μας κατά την διάρκεια της βόλτας χωρίς να τραβάει το λουρί και να κάθεται αυτόματα μόλις σταματήσουμε το βάδισμα, περιμένοντας την επόμενη εντολή.

2) Κάθισε. Μαθαίνουμε το σκύλο να κάθεται όταν του το ζητάμε έτσι ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε έναν φίλο που συναντήσαμε στο δρόμο, να περιμένει καθιστός σε ένα φανάρι που περιμένουμε να περάσουμε απέναντι κτλ

3) Ξάπλα. Μαθαίνουμε το σκύλο να ξαπλώνει στο έδαφος ολόκληρος, έτσι ώστε να μπορεί ο σκύλος να ξεκουραστεί και να μην μας ενοχλεί όταν εμείς έχουμε επισκέπτες , όταν πίνουμε τον καφέ μας κτλ

4) Κάθισε/Μείνε. Μαθαίνουμε το σκύλο να κάθεται και να περιμένει σε αυτή τη στάση έως ότου εμείς του ζητήσουμε να κάνει κάτι διαφορετικό.  

5) Ξάπλα/Μείνε. Μαθαίνουμε το σκύλο να κάθεται ολόκληρος στο έδαφος και να περιμένει σε αυτή τη στάση έως ότου εμείς του ζητήσουμε να κάνει κάτι διαφορετικό.

6) Έλα. Βασικότατη εντολή που μπορεί να σώσει την ζωή του σκύλου σε κάποιες περιπτώσεις, κατά την οποία ο σκύλος έρχεται όταν τον καλούμε.

7) Πάρτο - Άστο. Μαθαίνουμε το σκύλο να παίρνει και να αφήνει αντικείμενα απο το στόμα του.


8) Θέση. Μαθαίνουμε τον σκύλο να πηγαίνει στο μέρος που επιθυμούμε

9) Ελεύθερος. Κατα την εντολή αυτή ο σκύλος μας καταλαβαίνει οτι λήγει , προσωρινά , το καθεστώς υπακοής και μπορεί να τρέξει , να παίξει , να κάνει τις ανάγκες του , μέχρι να τον ξανακαλέσουμε και να δώσει πάλι την προσοχή του σε εμάς.

Διάρκεια : 8 έως 10 μαθήματα ,1 ώρας , 1 μάθημα την εβδομάδα